Unió i solidaritat a Sant Jaume de Llierca en la lluita contra la violència envers les dones

Aquest dissabte, 25 de novembre, a les 12 del migdia, la plaça major de Sant Jaume de Llierca es va il·luminar amb la llum de l’esperança i la determinació en la lluita contra la violència envers les dones. L’Associació Alba de Dones de la Garrotxa va liderar un acte emotiu i impactant per conscienciar sobre la necessitat de posar fi a aquesta lacra social amb la col·laboració de l’Ajuntament.

La presentació de l’acte va ser conduïda amb empatia per part de l’Associació Alba de Dones de la Garrotxa, que va destacar la importància d’unir-se contra la violència i treballar cap a un futur lliure de temences per a totes les dones.

La lectura del manifest va ser conduïda amb profunditat per Dolors Verges, transmetent el compromís i la determinació necessàries per eradicar la violència de gènere.

Un moment emotiu de l’acte va ser l’homenatge a les 14 dones assassinades a Catalunya el 2023. Amb un gest simbòlic, es va col·locar una flor lila sobre una cadira per a cadascuna d’elles, recordant que cada vida perduda és una pèrdua per a tota la societat.

La plaça també va ser testimoni del mur amb missatges dels veïns i veïnes del poble, plens de força i resiliència. Les frases contra la violència de gènere amb el lema “això també és violència de gènere” van ressonar fort, recordant-nos que la transformació comença amb la consciència col·lectiva.

Les regidores Lourdes Barris, Lluïsa Privat i Clàudia Vilanova van participar activament en l’acte, representant la unitat del govern local contra la violència masclista.

Lourdes Barris, regidora de Cultura va afirmar que  “Aquest acte és una crida a la unió i a la consciència col·lectiva. La cultura i l’educació són eines fonamentals per eradicar aquesta lacra, i continuarem treballant junts per construir un futur segur per a totes.”

Per altra banda Lluïsa Privat regidora d’Acció Social explicava que “No podem restar indiferents davant la violència envers les dones. Hem de ser agents de canvi i treballar per crear una societat justa i igualitària on tothom pugui viure lliure de por.”

Finalment Clàudia Vilanova, regidora de participació indicava que “L’acte d’avui reflecteix la força del nostre poble i la determinació en la lluita contra la violència de gènere. Continuarem treballant per oferir suport a les víctimes i crear un entorn on totes les dones es sentin segures.”

L’ajuntament de Sant Jaume de Llierca dona les gràcies la participació dels veïns i veïnes en aquest acte significatiu i reafirma el compromís continu amb la lluita per un món sense violència envers les dones.

Clica aquí per veure l’àlbum de fotos del 25 N Acte per l’eliminació de la Violència envers les dones