Sant Silvestre a Sant Jaume de Llierca: Una cursa especial amb participació activa dels alumnes de 5è de l’Escola Les Escomes i Els Estaiats

Aquest any, la Sant Silvestre a Sant Jaume de Llierca s’ha convertit en una experiència única i excepcional amb un total de 160 participants. Els alumnes de 5è de l’Escola Les Escomes, amb la col·laboració d’Els Estaiats, han unit les seves forces per organitzar aquesta tradicional cursa el passat 22 de desembre a la tarda, després de la cagada del Tió.

Dins del marc del projecte anual dels alumnes de 5è, aquest grup ha abordat tots els àmbits de la preparació de la Sant Silvestre, des de la comunicació fins a la gravació dels tracks de la cursa, passant per la preparació de la ruta i l’obtenció dels permisos necessaris. Els Estaiats han aportat el seu assessorament per assegurar l’èxit del projecte.

Una de les novetats més destacades d’enguany ha estat el traçat urbà de la cursa, amb dos recorreguts dissenyats per adaptar-se a diferents nivells de dificultat: un de 2,5 km per als participants que prefereixin una opció més fàcil i un de 5 km per als amants dels reptes més grans.

Els alumnes han assumit responsabilitats crucials, des de la planificació del recorregut fins a la redacció de la instància enviada a l’ajuntament per obtenir els permisos necessaris per la cessió del Centre Cívic, que servirà com a punt de partida i arribada de la cursa.

En una iniciativa innovadora, el preu d’inscripció ha estat de taquilla inversa. Amb un total de 360€ recaptats, els fons es destinaran íntegrament a la compra de material escolar esportiu per a l’Escola Les Escomes.

Els membres d’Els Estaiats han expressat que aquesta és una oportunitat per a fomentar l’esport entre els alumnes. Des de l’entitat, han manifestat la seva satisfacció pel compromís i la col·laboració en aquest projecte. Han agraït la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca que va regalar als primers 100 participants disfressats amb un motiu nadalenc rebran un obsequi especial de l’Ajuntament. A més a més també han donat les gràcies a la junta del CF Sant Jaume que va col·laborar a endolcir la jornada fent la xocolatada boníssima.

Jordi Cargol, alcalde del municipi explica que “La Sant Silvestre a Sant Jaume de Llierca ha estat una oportunitat única de participar en una cursa memorable i, al mateix temps, contribuir al projecte educatiu dels alumnes de l’Escola Les Escomes”.

Cargol ha felicitat als Estaiats per aquesta nova proposta de la Sant Silvestre que enforteix els vincles de poble i fomenta un ambient d’aprenentatge mutu. Ha afirmat que la transmissió de coneixements i experiències entre diferents generacions contribueix a la construcció d’un Sant Jaume més cohesionat.

Clica aquí per veure l’àlbum de fotos de la Sant Silvestre