Gran Cagada del Tió a Sant Jaume de Llierca

Amb un ambient festiu, Sant Jaume de Llierca es va reunir el divendres 22 de desembre a les 6 de la tarda al Centre Cívic del poble per celebrar el Gran Tió de Nadal, una tradició catalana estimada que va atraure a grans i petits.

Com és habitual, els més petits del poble van participar activament en l’esdeveniment, portant els seus bastons de paper amb l’esperança de rebre les sorpreses que el Tió els reservava. El Centre Cívic es va omplir de rialles i alegria mentre els infants esperaven amb emoció el moment de fer cagar el Tió.

Enguany, el Tió va ser portador de dues grans sorpreses. A més de les tradicional bossa amb un paraigua de xocolatina, mandarina i caramels que va caure abundantment del seu interior, també va oferir una peculiar bossa d’esmorzar que incloïa la figura de la faràndula de la Cabreta d’Or, una representació encantadora de la riquesa cultural local.

Lourdes Barris, regidora de cultura del municipi va fer una valoració positiva d’aquest acte i va destacar la importància d’aquesta tradició catalana. “El Tió de Sant Jaume de Llierca és més que una simple celebració; és una part fonamental de la nostra identitat i història. Aquesta tradició catalana ens uneix com a poble i transmet valors importants als nostres infants. Estic encantada de veure com el Tió continua adaptant-se als temps actuals, mantenint la seva autenticitat i afegint elements que enriqueixen encara més l’experiència per a tots”.

Amb aquesta celebració, Sant Jaume de Llierca reafirma el seu compromís amb les arrels culturals i la transmissió de les tradicions a les generacions futures.

Clica aquí per veure l’àlbum de fotos del Caga Tió