Sant Jaume de Llierca explica la tradició de la castanyada amb un conte

La Biblioteca Espai El Fil de Sant Jaume de Llierca ha estat testimoni de l’èxit de l’activitat “Hora del Conte: Castanyes i Bolets” a càrrec de ClarArt Espectacles.

Aquest esdeveniment especial, dedicat a les tradicions de la castanyada i la recol·lecció de bolets, va aplegar un total de 12 usuaris, que van gaudir d’una tarda màgica plena de contes i històries.

L’activitat va començar amb una acollida càlida per part del personal de la biblioteca i els artistes de ClarArt Espectacles, que van crear un ambient acollidor i amigable. Els petits participants van ser convidats a seure al voltant d’un racó amb coixins i llibres, creant l’escenari perfecte per a una immersió en el món dels contes.

Durant l’activitat, els contes van girar entorn de les tradicions de la castanyada i la recol·lecció de bolets, dos elements profundament arrelats en la cultura local. Els artistes van utilitzar la seva habilitat narrativa i escènica per transportar els assistents a un món ple de màgia i imaginació. Els nens i nenes van seguir amb interès les històries, rient i fent preguntes als narradors, demostrant un alt nivell d’interacció i participació.

Lourdes Barris, regidora d’ensenyament, va fer unes declaracions sobre la importància de transmetre les tradicions populars mitjançant els contes: “Estem encantats de veure com aquesta activitat ha reeixit en la tasca de preservar i transmetre les nostres tradicions locals. És fonamental que les futures generacions coneguin i valori les arrels culturals del nostre poble. A través de les històries i els contes, hem aconseguit connectar als més joves amb les tradicions de la castanyada i la recol·lecció de bolets, i esperem que aquest coneixement perduri.”

L’activitat “Hora del Conte: Castanyes i Bolets” va ser una oportunitat per apropar les tradicions locals als ciutadans, fomentar la lectura i la participació activa dels usuaris, i reforçar el paper essencial de la biblioteca com a centre de difusió cultural i educació. La Biblioteca Espai El Fil continua compromesa a oferir programes d’animació lectora que enriqueixin la vida cultural de Sant Jaume de Llierca i promoguin la valoració de les nostres pròpies tradicions.

Clica aquí per veure l’àlbum de fotos de l’Hora del Conte “Castanyes i bolets”