Sant Jaume de Llierca és un del 117 ajuntaments transparents de Catalunya

A Sant Jaume de Llierca, la transparència és un pilar fonamental en la governança municipal. De l’anàlisi del portal municipal, santjaumedellierca.cat, es destaca que aquest municipi de la Garrotxa està entre els 117 ajuntaments transparents de Catalunya, assolint una notable puntuació del 83% en la seva avaluació.

El recent lliurament dels segells InfoParticipa 2023, el pasat 9 d’abril, organitzat el grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB, ha reiterat la importància de la transparència en la gestió pública. Per cinquè any consecutiu, l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca ha estat reconegut amb aquest guardó, que avalua la transparència i la qualitat de la informació publicada als seus canals institucionals.

En la present edició només 117 ajuntaments, 10 consells comarcals i 3 diputacions de Catalunya han obtingut el Segell. La comarca de la Garrotxa només Besalú (94.23%), Les Planes d’Hostoles (94.23%) i Sant Jaume de Llierca (82.69%) han obtingut aquest guardó.

Jordi Cargol, l’alcalde, ha valorat aquesta distinció com una demostració del compromís de l’equip municipal amb la ciutadania. “Aquest guardó no només reconeix la feina realitzada des del Govern Obert, sinó que també representa el nostre compromís continu amb la millora de l’accés a la informació, els mecanismes de responsabilització i els processos participatius“, ha afirmat Cargol.

A més, l’alcalde ha subratllat l’aposta decidida tant dels polítics com dels tècnics en la promoció de la transparència i la transformació digital. “Aquest segell és un reconeixement públic a la dedicació dels nostres professionals en garantir una relació transparent i oberta amb la ciutadania, així com en la millora contínua dels processos interns”, ha afegit. Així, Sant Jaume de Llierca demostra el seu ferm compromís amb la transparència i la participació ciutadana com a pilars bàsics de la seva gestió municipal.