Presentació del llibre “SANT ANIOL D’AGUJA: Valls, cims i gent del Pirineu d’entre el Vallespir i la Garrotxa” a l’espai El Fil

El passat divendres, 22 de setembre del 2023, es va celebrar un esdeveniment cultural a Sant Jaume de Llierca.

A la Biblioteca de l’espai El Fil, es va dur a terme la presentació del llibre titulat “SANT ANIOL D’AGUJA: Valls, cims i gent del Pirineu d’entre el Vallespir i la Garrotxa”, amb una audiència àvida de coneixement i cultura.

L’acte va comptar amb la participació destacada de Quim Oliver, conegut com “xari”, en qualitat de president dels Amics de Sant Aniol, i de l’autor del llibre, Ernest Costa i Savoia. També hi va intervenir Jordi Cargol, l’alcalde de Sant Jaume de Llierca.

Ernest Costa i Savoia, autor del llibre, va dedicar més de quatre anys a investigar i recopilar material per aquesta obra. El seu recorregut va abastar el territori, cercant imatges i testimonis de persones que van viure o tenen vincles històrics amb Sant Aniol.

Aquest llibre no només ressalta la importància de Sant Aniol en la regió sinó que també estén els seus tentacles cap a altres llocs amb connexions històriques, geogràfiques, humanes i visuals. És un document excepcional que abraça aspectes fins ara inèdits i que s’ajusta perfectament als objectius de l’Associació d’Amics de Sant Aniol d’Aguja, que busca la recuperació del patrimoni local. “Aquesta obra esdevé una eina essencial per conèixer Sant Aniol i tot el que el rodeja” confirma Quim Oliver.

L’Alcalde Jordi Cargol va destacar l’importància del treball de recerca i preservació del territori i la història local. En les seves paraules, va dir: “Aquest llibre és una joia que ens revela les riqueses culturals, històriques i geogràfiques del nostre entorn. Ernest Costa i Savoia ha dut a terme una tasca increïble al recollir i compartir aquestes històries i imatges que són fonamentals per a la nostra comunitat. És un testimoni vital de la importància de la investigació i la preservació del nostre passat per garantir un futur ric i divers.”

Al finalitzar la presentació del llibre els assistents van tenir l’oportunitat de conversar amb l’autor i explorar aquesta obra en profunditat.

Clica aquí per veure l’àlbum de fotos de la presentació del llibre titulat “SANT ANIOL D’AGUJA: Valls, cims i gent del Pirineu d’entre el Vallespir i la Garrotxa”