L’Espardenyada es consolida com a cursa de muntanya

Aquest diumenge passat es va celebrar una nova edició de l’Espardenyada, una combinació de cursa de muntanya i caminada popular que va reunir un total de 250 participants. Tot i que la jornada es va veure afectada per una forta pluja a mitja cursa, l’esdeveniment es va desenvolupar amb èxit i va comptar amb tres recorreguts diferents: 18 km, 13 km i 9 km. La cursa de 18 km va ser la més competida, amb premis pels tres primers classificats.

Les inscripcions es podien fer en línia per 10 € o el mateix dia per 12 €, amb un donatiu d’1 € de cada inscripció destinat a l’equip Oncoralteam per participar a l’Oncotrail, mostrant el compromís solidari de l’esdeveniment. A més, es van oferir activitats durant tot el matí per a grans i petits, creant un ambient familiar i festiu. En acabar la cursa, tots els participants van poder gaudir d’una botifarrada i d’un obsequi, així com de sessions de pilates i estiraments per recuperar-se de l’esforç físic.

Joan Soler, membre de l’organització, va declarar: “Tot i la pluja intensa que ens ha sorprès a mitja cursa, aquesta edició de l’Espardenyada ha estat un gran èxit. Estem molt satisfets amb la participació i l’ambient que s’ha creat. Ja estem treballant en l’edició de l’any vinent per oferir una experiència encara millor a tots els participants.”

Carles Farrás, regidor d’esports de Sant Jaume de Llierca, també va destacar la importància d’aquestes activitats esportives: “L’Espardenyada no només fomenta l’esport i la vida saludable entre els nostres veïns, sinó que també reforça el sentiment de poble i col·labora amb causes solidàries. És un orgull veure com la gent de Sant Jaume participa i gaudeix d’aquests esdeveniments.”

L’Espardenyada ha demostrat, un any més, ser una cita ineludible per als amants de la muntanya i les activitats a l’aire lliure, consolidant-se com una de les curses més esperades del calendari local.

Clica aquí per veure l’àlbum de fotos de l’Espardenyada 2024