L’Aplec de Santa Magdalena celebra les tradicions i fa poble

La festivitat de l’Aplec de Santa Magdalena va tenir lloc el dimecres 1 de maig a Sant Jaume de Llierca amb una participació destacada de veïns i veïnes del poble, adaptant-se a canvis de darrera hora degut al mal temps.

Aquest any, la processó, que tradicionalment comença al Pla de la Font i acaba a la capella de Santa Magdalena, ha tingut lloc des del Centre Cívic fins a l’església, amb la imatge de Santa Magdalena portada en braços i acompanyada pels sons dels grallers locals.

El dia ha començat amb un piscolabis al Centre Cívic, on els assistents han agafat forces abans de la processó. La missa celebrada a les 12:00 ha estat seguida pel tradicional repartiment d’ofrenes, un moment d’especial devoció i significat per als assistents.

Després de la missa, uns 150 participants han gaudit d’un dinar popular amb arròs i carn a la brasa al Centre Cívic. La tarda ha estat dedicada als més joves, amb una sèrie d’activitats d’animació infantil i jocs de cucanya que han ofert entreteniment i alegria a la mainada.

Lourdes Barris, regidora de cultura, ha comentat sobre l’esdeveniment: “És fonamental que conservem i compartim les nostres tradicions amb els més joves. L’Aplec de Santa Magdalena no només és una celebració de la nostra història sinó una ocasió per fomentar el sentit de poble. Aquestes festes són importants per connectar les generacions i reforçar el teixit social de Sant Jaume de Llierca.”

Clica aquí per veure l’àlbum de fotos de la Festa de Santa Magdalena