Taller de Paperines fetes per les iaies a Sant Jaume de Llierca: Tradició i poble!

Les iaies de Sant Jaume de Llierca han tornat a posar fil a l’agulla en el tradicional Taller de Paperines que marca l’arribada de la Castanyada al poble.

Aquesta activitat tan esperada s’ha convertit en un esdeveniment destacat al poble, que reuneix les generacions més grans en l’espai cultural “El Fil” per teixir vincles i compartir tradicions.

L’espai “El Fil” va ser el lloc escollit per aquest esdeveniment, on les iaies del poble es reuneixen per confeccionar les tradicionals paperines de la Castanyada. Aquest taller no només celebra una tradició que es manté viva any rere any, sinó que també crea una oportunitat perquè les persones grans intercanviïn històries i opinions mentre treballen juntes.

Lluïsa Privat, regidora de Benestar Social, va destacar l’importància d’aquests tallers pel poble: “Aquests tallers fan poble i donen valor a les persones grans. No només estem preservant la nostra cultura i les nostres arrels, sinó que també estem construint vincles forts amb les generacions més joves, transmetent-los el nostre coneixement i amor per les tradicions.”

L’activitat també promou la sostenibilitat, ja que les paperines són elaborades a mà amb diaris reciclats, fomentant així una castanyada més ecològica i responsable.

El Taller de Paperines fetes per les iaies del poble continua sent una prova de que les tradicions poden mantenir-se vives i ser un nexe de connexió a Sant Jaume de Llierca.