Sant Silvestre a Sant Jaume de Llierca: Una cursa especial amb participació activa dels alumnes de 5è de l’Escola Les Escomes i Els Estaiats

 

Aquest any, la Sant Silvestre a Sant Jaume de Llierca promet ser una experiència única i especial. Els alumnes de 5è de l’Escola Les Escomes conjuntament amb Els Estaiats, han unit esforços per organitzar aquesta tradicional cursa que tindrà lloc el proper 22 de desembre a la tarda després de la cagada del Tió.

En el marc del projecte anual dels alumnes de 5è, aquest grup ha abordat tots els àmbits de la preparació de la Sant Silvestre, des de la comunicació fins a la gravació dels tracks de la cursa, passant per la preparació de la ruta i els permisos necessaris. Els Estaiats han ofert el seu assessorament per garantir l’èxit del projecte.

Una de les novetats més destacades d’enguany és el traçat urbà de la cursa, amb dos recorreguts dissenyats per adaptar-se a diferents nivells de dificultat: un de 2,5 km per als participants que prefereixin una opció més fàcil, i un de 5 km per als amants dels reptes més grans.

Els alumnes han assumit responsabilitats crucials, des de la planificació del recorregut fins a la redacció de la instància enviada a l’ajuntament per obtenir els permisos necessaris per la cessió del Centre Cívic, que servirà com a punt de partida i arribada de la cursa.

En una iniciativa innovadora, el preu d’inscripció serà de taquilla inversa, amb l’assegurament que totes les aportacions recaptades es destinaran íntegrament a la compra de material escolar esportiu per a l’Escola Les Escomes. És una oportunitat perquè els participants contribueixin a fomentar l’esport entre els alumnes.

Des de l’entitats dels Estaiats volen expressar la seva satisfacció pel compromís i la col·laboració en aquest projecte. A més, han anunciat que els primers 100 participants que vinguin disfressats amb un motiu nadalenc rebran un obsequi especial de l’Ajuntament.

La Sant Silvestre a Sant Jaume de Llierca es presenta com una oportunitat única de participar en una cursa memorable i, al mateix temps, contribuir al projecte educatiu dels alumnes de l’Escola Les Escomes.