Sant Jaume de Llierca commemora la Diada Nacional de Catalunya

Aquest dilluns, 11 de setembre, Sant Jaume de Llierca va viure una commemoració de la Diada Nacional de Catalunya plena d’emoció i significat. L’acte va ser un esdeveniment extraordinari, amb la participació de més de 60 veïns i veïnes del poble, i va mostrar un compromís profund amb la cultura i les arrels catalanes.

L’acte va ser inaugurat amb un discurs inspirador de l’alcalde Jordi Cargol, que va fer una notable referència al discurs de Carles Puigdemont a Brusel·les, compartint el fet que cal Puigdemont exigeix una mediació, el reconeixement de l’independentisme i una amnistia per a negociar.

A més a més, en les seves paraules van ressaltar la importància de la unitat i la perseverança en la defensa de la identitat i les aspiracions catalanes.

En un moment particularment destacable, l’alcalde Jordi Cargol va fer una crida emocionada a parlar català, recordant a tots els presents la riquesa de la llengua i la seva importància com a element fonamental de la cultura catalana. Aquesta declaració va ser aclamada pel públic com un recordatori significatiu de les arrels i les tradicions que uneixen el nostre poble.

La hissada de la senyera, així com de l’estalada del poble i la bandera local, va ser realitzada amb passió i compromís per la mainada del poble. Aquest gest va posar de manifest la importància que es dóna al futur i la continuïtat de les arrels catalanes, subratllant que les noves generacions són guardians de la lluita i les aspiracions del poble.

L’acte culminant va ser l’emotiu cant dels segadors, interpretat amb fervor per tots els assistents. Aquesta tradicional cançó catalana va simbolitzar la determinació i l’esperit de Catalunya i va generar una profunda connexió entre els participants.

La commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a Sant Jaume de Llierca va ser un gran esdeveniment, que va mostrar un poble compromès i unit en la preservació de la seva identitat i la seva cultura.

Clica aquí per veure l’àlbum de fotos i vídeos de la Diada Nacional de Catalunya 2023 a Sant Jaume de Llierca