“Relats de vida”: Emotiva celebració del Dia de la Dona a Sant Jaume de Llierca

Aquest dimecres 8 de març, Sant Jaume de Llierca va acollir l’acte central del programa d’activitats de commemoració Dia Internacional de les Dones, la lectura de relats de vida que han confeccionat les alumnes que assisteixen al taller de català que imparteixen les mestres Mª Rosa Farrés i Dolors Vergés.

Farrés i Vergés van coincidir en què “va ser un acte molt emotiu. Vam llegir i escoltar històries afectives que van connectar amb les emocions i les experiències dels assistents, fossin homes o dones”.

La regidora de Cultura, Lourdes Barris, va ser el primer comentar que “Enguany celebrem l’acte del Dia de la Dona amb un nou format. Llegir relats és una forma important de celebrar i reflexionar sobre la contribució de les dones a la societat”. “És important que l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca treballi fomentant diverses activitats inclusives i representatives de les diverses experiències i perspectives de les dones, incloent les veus de les dones del poble de tota la via”.

La celebració del Dia de la Dona al municipi va ser una oportunitat important per fomentar la igualtat de gènere i promoure la reflexió i el diàleg en relació amb aquesta qüestió.

L’esdeveniment en qüestió va tenir una gran convocatòria i una resposta positiva per part dels veïns i veïnes de Sant Jaume de Llierca, especialment dels nens i nenes del poble. La Sala Talena va quedar petita, explica Lourdes Barris, “això indica que cal treballar en aquest sentit, les activitats intrageneracionals són prioritaris per a nosaltres”.

L’acte va acabar amb un berenar on tots els assistents, homes i dones, van reflexionar i dialogar sobre el foment i la promoció de  la igualtat de gènere.

Clica aquí per veure l’àlbum de fotos del Dia de la Dona

Clica aquí per llegir els “Relats de Vida”