La Flama del Canigó il·lumina la revetlla de Sant Jaume gràcies a Els Estaiats

La Flama del Canigó va il·luminar Sant Jaume de Llierca la nit de Sant Joan, encenent la foguera organitzada per Els Estaiats al poble.

L’alcalde del municipi, Jordi Cargol, va rebre la flama al Parc Infantil de l’Escola Bressol, que va ser portada per mainada i membres de la colla dels Estaiats.

Cargol ha agraït a l’entitat la coordinació de l’arribada de la flama al poble i ha fet especial incidència en les mesures de seguretat per la situació d’elevat risc d’incendi forestal, la sequera i les altes temperatures. Per això, ha apel·lat a la responsabilitat de tothom, a extremar la precaució i a seguir les mesures de seguretat, tant per encendre la foguera com en la manipulació de petards i coets.

Aquesta és una tradició catalana que té una simbologia vinculada a la persistència i la vitalitat cultural. La flama inicia el descens del cim del Canigó i diverses entitats hi participen fent relleus en un recorregut per arribar a diferents punts dels Països Catalans i repartir-la arreu del territori.

En el cas de Sant Jaume, la flama va descendir del Canigó a peu fins a Vallter passant pel refugi de Marialles. Un cop a Vallter, va baixar amb bicicleta fins al poble.

Clica aquí per veure l’àlbum de fotos i vídeos de la Flama del Canigó a Sant Jaume de Llierca