Festival Meandre 2023

Clica aquí per consultar el programa d’activitats

Artistes, talleristes, professionals experts i col·lectius del poble s’uneixen per abordar la regeneració del territori a través de l’art, la cultura i la innovació.

Torna el festival Meandre a Sant Jaume de Llierca del 4 al 7 de maig. Enguany amb una proposta nova i ampliada. Passem d’un a quatre dies per a acollir les múltiples propostes que serveixen per donar més profunditat i coherència als objectius que caracteritzen el festival des de la llavor que es va plantar l’any passat :  dinamitzar i revitalitzar la Vall del Llierca i donar resposta a escala local als reptes actuals, fent partíceps en tot moment a les persones del territori.

Els eixos temàtics del Meandre, festival amb una personalitat pròpia i única a la comarca i arreu del país, continuen sent els mateixos:  pensament i reflexió, experimentació, celebració i experiència artística amb el propòsit de construir propostes per a regenerar el territori a través de l’art, la cultura, la comunitat i el paisatge. Eixos que es duran a terme durant tot el festival amb més de 30 activitats relacionades amb la comunitat, el cos, l’aigua i la terra, amb reflexions, tallers, art i música, on totes les persones de totes les edats són benvingudes.

El Meandre és a la vegada un espai, una vivència inspiradora i una pràctica aplicada, per a demostrar que, també a escala local, podem donar una resposta concreta i visible a la necessitat de regeneració actual, cultural, social, ecològica i econòmica. I és que aquest Festival és possible gràcies a les més de 40 persones del territori (artistes, artesanes, talleristes, pensadores, etc.) que de forma voluntària i generosa estant demostrant, la seva fèrria creença, en què de forma comunitària, es pot pensar una Vall del Llierca regeneradora i resilient. 

El procés de creació del Meandre, així com serà el seu esdevenir, ha estat i és, el d’un espai de trobada i interacció de tècniques, visions professionals, artístiques, socials i experimentals, generades de forma col·laborativa i actualitzada des de la visió i la convicció que és a les comunitats locals on té sentit – per proximitat – que es trobin els diversos agents – públics, col·lectius, empreses i administracions- per nodrir i estimular iniciatives reals i arrelades a les característiques del territori i la comunitat que les acull.

El festival Meandre és un marc per compartir, aprendre, descobrir i provar on “tot està per fer i tot és possible”, com deia el poeta.

Aquest any el repte que des del Meandre proposem és que a través del fil conductor de la regeneració, el cultiu i la cura de l’aigua puguin sorgir idees, visions i iniciatives,  dels ciutadans de la Vall del Llierca per fer front als canvis mediambientals i socials que ja estem sentint

Animem a tothom a participar i gaudir d’aquesta iniciativa col·lectiva, d’aquest aparador de tècniques i visions professionals, socials i experimentals, que combinades amb la saviesa i l’experiència del territori poden ajudar a donar resposta als reptes que tenim, tot nodrint les iniciatives i el teixit local i generant espais de trobada entre el públics, col·lectius, empreses i administracions que formem part de la Vall que estimem. Es pot consultar tota la programació a www.meandre.xyz o seguint l’instagram @festivalmeandre