-
Mecanismes de participació
L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca compta amb diversos mecanismes de participació ciutadana que permeten als veïns i veïnes implicar-se activament en la vida del municipi. Aquests espais de participació fomenten la col·laboració entre l’administració i la ciutadania per decidir i organitzar activitats d’interès col·lectiu. Entre els principals mecanismes de participació destaquen:
Mecanismes vigents
1. Consell de Joves
El Consell de Joves és un espai destinat als joves del municipi fins als 16 anys, on poden decidir quines activitats volen dur a terme al llarg de l’any. A més de participar en l’organització d’esdeveniments juvenils, els membres del Consell de Joves també formen part de les Brigades Joves d’Estiu, una iniciativa en què, cada any, es duen a terme diferents accions per tenir cura del poble. Algunes de les tasques realitzades inclouen la neteja d’espais públics i la preparació de les infraestructures per a la Festa Major.
2. Consell d’Entitats
El Consell d’Entitats agrupa totes les associacions i entitats del municipi. Aquesta trobada anual permet coordinar esforços i decidir conjuntament les activitats que es duran a terme al llarg de l’any. Gràcies a aquest espai de participació, les entitats locals poden proposar iniciatives, col·laborar entre elles i contribuir activament a la dinamització del poble.
3. Comissió de Festes
La Comissió de Festes és l’òrgan encarregat de preparar la Festa Major de Sant Jaume de Llierca. Cada any, un grup de persones voluntàries participa en l’organització i planificació dels actes festius, assegurant que la Festa Major sigui un èxit i mantingui la tradició i l’esperit festiu del municipi.
-
Processos participatius
ANY 2024 – No s’ha realitzat cap procés participatiu
ANY 2023 – Tria els grups musicals de la Festa Major – TANCAT
Sant Jaume de Llierca engega de nou el procés participatiu per organitzar la propera Festa Major 2024. Un procés, en què pot participar qualsevol persona de Sant Jaume de Llierca a títol individual que tingui propostes generals de millora de la festa o aportacions concretes d’activitats o esdeveniments que puguin ser interessants per a tothom.
FASE 1 – Propostes de grups musicals i/o activiats per la Festa Major
- Termini: Del 15 de setembre al 15 d’octubre de 2023
- Què preguntem?: Quins grups t’agradarien que vinguessin per la festa major? Recorda que has de fer propostes realistes
FASE 2 – Tria de les propostes recollida
Del 16 d’octubre al 31 d’octubre
Tria per part de la Comissió de Festes i l’Ajuntament de Sant Jaume de 3 propostes de grups/activitats de totes les recollides.FASE 3 – Votació dels grups dels musicals i/o activitats per la Festa Major 2024- Termini: De l’1 de novembre al 15 de novembre de 2023
- Què preguntem?: Quins grups t’agradarien que vinguessin per la festa major?
FASE 4 – Anunci de les propostes guanyadores
El 20 de novembre anunciarem les propostes guanyadores que passaran a formar part de la programació de la festa major 2024 de Sant Jaume de LliercaConsulta els resultats
Estat d’execució: Durant aquest 2024 s’estan contactant amb els grups guanyadors per saber la seva disponibilitat per la festa major del 2024.ANY 2022 Tria el nom dels nous capgrossos del poble – TANCAT
A Sant Jaume de Llierca, tenim una gran notícia: la faràndula d’aquesta festa major incorporarà dos nous capgrossos, concretament un nen i una nena. Ens encantaria comptar amb la vostra participació per escollir els seus noms. Aquest procés participatiu està obert a totes les persones empadronades al poble. Us convidem a seguir el següent enllaç per accedir a les instruccions i contribuir a triar els noms que identificaran aquests nous personatges de la festa. La vostra col·laboració serà fonamental per fer d’aquest esdeveniment una experiència comunitària encara més enriquidora.A Sant Jaume de Llierca estem d’enhorabona, la faràndula tindrà dos capgrossos més aquesta festa major.Cronograma
Fins el 10 de juliol – Enviament de totes les propostes
Dimarts 12 de juliol – Anunci dels 3 noms seleccionats per al nen i per a la nena
Del 13 al 20 de juliol – Votació dels 3 noms proposats
Divendres 22 de juliol – Anunci dels nom dels nous capgrossos de Sant Jaume de LliercaSobre els 109 vots, la majoria van apostar pels noms de Fluvià, amb 54 (50.5%) vots, i Capelleta, amb 67 (61.6%). Els altres noms per a la capgrossa, Àngela i Estrella, van aconseguir, respectivament un 20.1% i 18.3% dels vots, mentre per al capgròs, amb Tonet i Belluguet, van rebre, respectivament, el 32.3% i el 17.2% dels vots.
Vídeo explicatiu dels resultats de la votació popular
Estat d’execució del 100% Durant la festa major del 2022, els capgrossos van ser batejats amb els noms més votats per la comunitat local o els organitzadors de la festa. Aquest procés de votació va implicar la participació activa del públic, que va poder triar els noms que consideraven més adequats o divertits per als capgrossos.
ANY 2020 Procés participatiu de senyalització i ordenació viària – TANCAT
En aquest procés es va escollir la tipologia i model de senyalització i ordenació viària de Sant Jaume de Llierca
- Coneix les opcions de vot i la butlleta de votació
- Vols aportar més al projecte? Aquí ho pots fer-ho
- Resultats: Opció 1 : 29 vots | Opció 2 : 13 vots | Opció 3 : 64 vots | Vots nuls: 2 nuls
- Aportacions: Es varen presentar 13 aportacions al procés participatiu en l’apartat de la senyalització vial per poder millorar o modificar algun punt . Tots es varen tractar de buscar la millor solució per tots els veïns
A finals de 2020, a Sant Jaume de Llierca, l’estat d’execució de la senyalització i ordenació viària va reflectir una implementació eficient i completa en tots els carrers del municipi. Les autoritats locals van demostrar un compromís amb la seguretat viària, optant per un sistema de senyalització que abraçava les necessitats específiques de la localitat. Aquesta iniciativa va incloure senyals de trànsit, indicacions de direcció i límits de velocitat, contribuint a una circulació segura i ordenada. La correcta instal·lació de la senyalització suggeria una planificació atenta per part de les autoritats i promovia la millora de la mobilitat i la prevenció d’accidents.
-
Queixes i suggeriments - Bústia ètica
La bústia ètica de l’ajuntament és un canal segur i confidencial que permet a la ciutadania i als treballadors municipals informar sobre possibles irregularitats, corrupció o males pràctiques dins de l’administració, garantint l’anonimat i la protecció dels denunciants.
Accedeix al tràmit de la bústia ètica
El tràmit de queixes i suggeriments de l’ajuntament permet a la ciutadania expressar incidències, propostes de millora o disconformitats amb els serveis municipals, garantint una resposta oficial i la possibilitat de seguiment de la sol·licitud.
Accedeix al tràmit de queixes i suggeriments
Resultats de la gestió de la valoració dels serveis, de les queixes o suggeriments