Un nou parc eòlic al Pla de Poliger

Diferents estudis científics coincideixen en què el canvi climàtic ha afavorit un corrent d’aire natural a la zona del Pla de Poliger que serà aprofitat per la una multinacional líder en el sector per la instal·lació d’una desena d’aerogeneradors.

L’any 2023, el municipi de Sant Jaume de Llierca tindrà 10 aerogeneradors. La construcció del nou parc eòlic del Pla de Poliger començarà a principis de l’any vinent amb els treballs d’adequació dels camins, amb una inversió total d’uns 25 milions d’euros. La potència total dels molins serà d’uns 26 megawatts (MW).

Els tràmits administratius per aquests 10 nous molins van començar fa dos anys i ara ja compten amb la llicència per fer un primer soterrament de cablejat. Aquesta primera fase es preveu que estigui acabada a mitjans de l’any vinent.

El projecte impulsat per la multinacional líder del sector contempla la construcció de 10 aerogeneradors i les infraestructures associades com ara camins d’accés i servei, plataformes, rases per a una línia elèctrica soterrada i una subestació elèctrica que ocuparia 8.350 metres quadrats.

Segons diferents estudis científics publicats al Sciene for allel canvi climàtic ha afavorit un corrent d’aire natural a la zona del Pla de Poliger”.

D’aquesta forma Sant Jaume de Llierca es converteix en el primer municipi garrotxí pioner en l’ús de l’energia verda, ajudant així a disminuir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle (GEH).