SETMANA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE I SEGURA

De l’11 al 18 d’octubre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Sota el lema europeu ‘Tria. Canvia. Combina.’, la Setmana del 2015 proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible, segur i saludable. Canviant la nostra manera de desplaçar-nos podem augmentar els nostres nivells d’activitat física, contribuir a millorar la qualitat de l’aire que respirem a les ciutats i ajudar a prevenir els accidents de trànsit. Escollir el transport públic col·lectiu per anar a la feina, caminar o moure’s en bicicleta per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot ser una bona forma de protegir i millorar la salut.

Per això des de l’Ajuntament animem a tots els veïns i veïnes a intentar canviar els seus hàbits i a fer més ús dels transports públics i deixar a casa el vehicle propi , a fer servir mitjans de transport que no contaminin com la bicicleta o vehicles elèctrics . En el cas dels trajectes curs és més recomanable fer-los a peu, ja que és molt més saludable tant per la persona com pel medi .

Hem de reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

Teniu més informació a http://mobilitat.gencat.cat/ca/temes/setmana-de-la-mobilitat-sostenible-i-segura-2015/

 

1302-AF-TS-SMSS 2015-A3-Generic