Participació ciutadana

 • Processos participatius

  ANY 2023 – Tria els grups musicals de la Festa Major

  Sant Jaume de Llierca engega de nou el procés participatiu per organitzar la propera Festa Major 2024. Un procés, en què pot participar qualsevol persona de Sant Jaume de Llierca a títol individual que tingui propostes generals de millora de la festa o aportacions concretes d’activitats o esdeveniments que puguin ser interessants per a tothom.

  FASE 1 – Propostes de grups musicals i/o activiats per la Festa Major

  • Termini: Del 15 de setembre al 15 d’octubre de 2023
  • Què preguntem?: Quins grups t’agradarien que vinguessin per la festa major? Recorda que has de fer propostes realistes 🙂
  FASE 2 –  Tria de les propostes recollida
  Del 16 d’octubre al 31 d’octubre
  Tria per part de la Comissió de Festes i l’Ajuntament de Sant Jaume de 3 propostes de grups/activitats de totes les recollides.FASE 3 – Votació dels grups dels musicals i/o activitats per la Festa Major 2024
  • Termini: De l’1 de novembre al 15 de novembre de 2023
  • Què preguntem?: Quins grups t’agradarien que vinguessin per la festa major?
  FASE 4 – Anunci de les propostes guanyadores
  El 20 de novembre anunciarem les propostes guanyadores que passaran a formar part de la programació de la festa major 2024 de Sant Jaume de Llierca
  Consulta els resultats  Estat d’execució: Durant aquest 2024 s’estan contactant amb els grups guanyadors per saber la seva disponibilitat per la festa major del 2024.

  ANY 2022 Tria el nom dels nous capgrossos del poble – TANCAT

  A Sant Jaume de Llierca, tenim una gran notícia: la faràndula d’aquesta festa major incorporarà dos nous capgrossos, concretament un nen i una nena. Ens encantaria comptar amb la vostra participació per escollir els seus noms. Aquest procés participatiu està obert a totes les persones empadronades al poble. Us convidem a seguir el següent enllaç per accedir a les instruccions i contribuir a triar els noms que identificaran aquests nous personatges de la festa. La vostra col·laboració serà fonamental per fer d’aquest esdeveniment una experiència comunitària encara més enriquidora.
  A Sant Jaume de Llierca estem d’enhorabona, la faràndula tindrà dos capgrossos més aquesta festa major.

  Sobre els 109 vots, la majoria van apostar pels noms de Fluvià, amb 54 (50.5%) vots, i Capelleta, amb 67 (61.6%). Els altres noms per a la capgrossa, Àngela i Estrella, van aconseguir, respectivament un 20.1% i 18.3% dels vots, mentre per al capgròs, amb Tonet i Belluguet, van rebre, respectivament,  el 32.3% i el 17.2% dels vots.

  Vídeo explicatiu dels resultats de la votació popular

  Estat d’execució del 100% Durant la festa major del 2022, els capgrossos van ser batejats amb els noms més votats per la comunitat local o els organitzadors de la festa. Aquest procés de votació va implicar la participació activa del públic, que va poder triar els noms que consideraven més adequats o divertits per als capgrossos.

  ANY 2020 Procés participatiu de senyalització i ordenació viària – TANCAT

  En aquest procés es va escollir la tipologia i model de senyalització i ordenació viària de Sant Jaume de Llierca

  A finals de 2020, a Sant Jaume de Llierca, l’estat d’execució de la senyalització i ordenació viària va reflectir una implementació eficient i completa en tots els carrers del municipi. Les autoritats locals van demostrar un compromís amb la seguretat viària, optant per un sistema de senyalització que abraçava les necessitats específiques de la localitat. Aquesta iniciativa va incloure senyals de trànsit, indicacions de direcció i límits de velocitat, contribuint a una circulació segura i ordenada. La correcta instal·lació de la senyalització suggeria una planificació atenta per part de les autoritats i promovia la millora de la mobilitat i la prevenció d’accidents.

 • Queixes i suggeriments

  Accedeix al tràmit

  La ciutadania té dret a formular queixes, suggeriments i propostes d’actuació o millora amb relació al funcionament dels serveis públics (per exemple sobre l’estat del carrer, enllumenat públic, infraestructures municipals, etc.). Aquest tràmit ho facilita.

  Resultats de la gestió de la valoració dels serveis, de les queixes o suggeriments

  Any 2023Any 2022Any 2021Any 2020