L’Associació cultural de Teatre El Llumí de Sant Jaume de Llierca celebra els 25 anys amb una exposició

L’Associació cultural de Teatre El Llumí va celebrar el seu 25è aniversari aquest dissabte 21 de maig, amb la inauguració d’una exposició que al mateix temps vol servir d’homenatge a tots els integrants que ha tingut la companyia al llarg d’aquests anys.

La mostra, que recull la seva història a través de fotografies, es podrà visitar fins el 31 de juliol a les Galeries de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca.

L’entitat es va constituir l’any 1997 per promocionar el teatre i la cultura al municipi. Amb un quart de segle de vida, El Llumí ha posat en escena més de 20 obres i ha fet nombroses representacions al municipi i també a altres indrets de la Garrotxa.

Des de les primeres obres representades, el Grup de Teatre El Llumí ha viscut una trajectòria de continus reptes i superacions que l’ha dut a ser considerat un dels grups amateurs de rellevància del panorama teatral garrotxí. Fins avui, comptabilitza una vintena d’obres representades, amb un ampli repertori que es mou des del teatre popular fins el teatre de cabaret, passant pel clàssic i el contemporani.

Ma Rosa Farrés i Dolors Vergès, membres de la companyia, han destacat que “l’exposició mostra l’arrelament de les representacions al poble, esdevenint al llarg dels anys punt de trobada entre generacions i un símbol de la cohesió entre els habitants de Sant Jaume de Llierca, fet que ha produït que siguin moltes les persones que sentin el grup de teatre com quelcom propi. En certa manera, es pot dir que el Grup de Teatre El Llumí ha estat la porta d’entrada de moltes persones al món de la interpretació i del teatre. És per això que estem convençudes que en aquesta exposició tothom s’hi sentirà representat d’una manera o una altre”.

La regidora de Cultura, Lourdes Barris, ha coincidit en la idea que “aquest 25è aniversari és una celebració de tothom. L’esforç i l’enorme dedicació en temps, i sovint també econòmica, que moltíssimes persones han realitzat al llarg d’aquests 25 anys de manera desinteressada i amb una gran il·lusió, han fet que el Grup de Teatre El Llumí compti amb un gran reconeixement i estimació a Sant Jaume”.

 Finalment, Jordi Cargol, alcalde del municipi va agrair la feina feta pel Grup de Teatre “En nom de l’ajuntament i de tots els habitants de Sant Jaume de Llierca, dono les gràcies al grup de teatre per l’enorme aportació feta en aquest quart de segle de vida i la més merescuda felicitació per haver arribat fins aquí, aportant cultura al nostre poble”.

Clica aquí per veure l’àlbum de fotos de la inauguració dels 25 anys de l’Associació cultural de Teatre El Llumí