L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca assoleix novament el segell InfoParticipa

Amb 47 de 52 ítems, el portal municipal santjaumedellierca.cat arriba al 90.38%, mantenint el resultat aconseguit l’any passat.

La Universitat Autònoma de Barcelona va celebrar aquest dilluns, 20 de març, l’acte de lliurament dels segells InfoParticipa 2022, un guardó que atorga el grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

La pàgina web de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca, per quart any consecutiu, el segell InfoParticipa, que avalua la transparència i la qualitat de la informació publicada als webs institucionals sobre els representants polítics, la gestió dels recursos col·lectius i econòmics, la informació sobre el municipi i les eines de participació ciutadana.

El segell InfoParticipa forma part d’una de les potes que conformen el Govern Obert: la transparència, l’accés a la informació pública i la participació ciutadana. Aquests principis faciliten l’obertura de la gestió dels assumptes públics a la ciutadania perquè pugui tenir un major coneixement, informació i control sobre les accions públiques.

En la present edició només 136 ajuntaments, 11 consells comarcals i 3 diputacions de Catalunya han obtingut el Segell. La comarca de la Garrotxa només Besalú (98.08%), Les Planes d’Hostoles (94.23%), La Vall de Bianya (88.46%) i Sant Jaume de Llierca (90.38%) han obtingut aquest guardó.

L’alcalde Jordi Cargol, ha valorat aquesta puntuació:  “aquest guardó no és només el reconeixement de la feina que s’està fent des de govern obert, sinó que representa el compromís que adquirim amb la ciutadania per seguir millorant en l’accés a la informació, els mecanismes de retiment de comptes i els processos participació”.

“Aquest segell significa un reconeixement públic a la feina dels polítics i des tècnics en la transformació digital, tant pel que fa a la seva relació amb la ciutadania com en la seva gestió interna” afegeix Cargol.

Clica aquí per mirar l’àlbum de fotos de l’entrega del guardó Infoparticipa