El consorci del projecte BIOSTEAM, amb el suport programa Erasmus+ de la Comissió Europea ha seleccionat la ruta biomimètica de Sant Jaume de Llierca per a formar part Catàleg de Bones Pràctiques
BIOSTEAM és un projecte que té com a objectiu millorar l’ús d’enfocaments biomimètics a les pràctiques empresarials i educatives. Actualment està treballant en el desenvolupament d’un programa de capacitació empresarial basat en conceptes biomimètics que es llançarà a finals de 2023.
Com a part d’aquest treball, s’ha realitzat una recerca a nivell europeu per identificar organitzacions i experts que apliquen enfocaments biomimètics a la seva feina i negocis. Els resultats de la cerca es recolliran en un Catàleg de Bones Pràctiques que es publicarà els propers mesos, i en el qual la Ruta Biomimètica de Sant Jaume de Llierca està inclosa. El Catàleg serà utilitzat per joves emprenedors, educadors i professionals interessats a introduir la biomimètica com a eina a la seva feina.
Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca explica que “estem molt contents que la Ruta Biomimètica de Sant Jaume ha estat identificada com un dels exemples més innovadors i inspiradors del camp biomimètic per part de BIOSTEAM”. “Això és un reconeixement de la feina i de la bona direcció en què s’està treballant en el projecte de l’Observatori del Benestar de La Brutau”.
“Aprendre des de la natura ens situa en un nou pla de relació vital, que ens permet reconèixer altres llenguatges. La ruta biomimètica ens fa gaudir d’aquest bioinspiració i Sant Jaume de Llierca és conscient que hi vol treballar com a poble” explica Dani Fuentes director de l’Àrea Circular La Brutau.