Juliol

 • 7 de juliol - Sant Jaume de Llierca, poble solidari en donacions de sang

  “Sant Jaume de Llierca, poble solidari en donacions de sang”, amb aquest eslògan es consolida la donació de sang d’aquest dimarts 7 de juliol on han passat 58 donants.

  El Banc de Sang i Teixits en col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca agraeix la participació dels 58 donants que van fer la donació de sang aquest dimarts 7 de juliol a la unitat mòbil instal·lada al Centre Cívic del poble. 

  Del total de donants, 51 van poder fer-ho, 7 foren oferiments.

  Cal agrair, també, la col·laboració a l’Associació de Donants de Sang de Girona, a la Federació Catalana de Donants de Sang, a tot el Club de Fútbol Sant Jaume, a l’Escola Les Escomes, a l’Escola Bressol El Petit Lledoner, al Grup de Joves i, especialment al Joan, la Teresa i família, ajuda imprescindible per al bon funcionament de la recollida.

  És molt important anar a donar sang ja que després de la crisi sanitària cal que els quiròfans i centres hospitalaris estiguin plens de reserves” comenta Lourdes Barris, regidora de l’Ajuntament de Sant Jaume. “Volem que Sant Jaume encara sigui més solidari amb les donacions de sang” afegeix Barris.

   46bc123c-6206-4b82-b625-22d492b88f9f

 • 1 de juliol - Els infants de Sant Jaume de Llierca gaudeixen del casal d’estiu del poble

  Malgrat les incerteses del moment generades per la crisi del Coronavirus, la participació del casal d’estiu de Sant Jaume de Llierca és tot un èxit.

  28 infants participaran durant 5 setmanes en diverses activitats que combinen estils i formats, com ara tallers, jocs, gimcanes o sortides, on es prioritza els espais exteriors i el contacte amb la natural. En són exemple activitats com tallers de robòtica, piscina, excursions, entre d’altres.

  El casal d’estiu del poble ha obert les seves portes aquest mes de juliol amb una proposta d’activitats adaptada a les actuals mesures d’higiene i seguretat per tal de garantir la prevenció davant el Coronavirus.

  Aquestes activitats estan destinades principalment a infants de P3 a 1r d’ESO, amb l’objectiu de treballar l’univers i la sostenibilitat i, conjuntament, oferir espais adequats i segurs de lleure, de relació entre iguals, on poder respondre a necessitats d’oci i gestió emocional dels infants.

  Lourdes Barris, regidora de l’ajuntament de Sant Jaume de Llierca destaca  “la gran predisposició i col·laboració en tot moment de les famílies”. Barris afegeix que “des de l’ajuntament creiem que és de necessitat vital pels infants poder participar en aquest casal d’estiu, per aquest motiu hem destinat una partida extraordinària perquè es portés a terme”.