Gener

 • 21 de gener - Donació de Sang

  “Sant Jaume de Llierca, poble solidari en donacions de sang”, amb aquest eslògan es consolida la donació de sang d’aquest dimarts 21 de gener on han passat 68 donants.

  El Banc de Sang i Teixits en col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca agraeix la participació dels 68 donants que van fer la donació de sang aquest dimarts 21 de gener a la unitat mòbil instal·lada al Centre Cívic del poble.

  Del total de donants, 60 van poder fer-ho, 8 foren oferiments i 5 persones van fer la seva donació per primera vegada.

  Cal agrair, també, la col·laboració a l’Associació de Donants de Sang de Girona, a la Federació Catalana de Donants de Sang, a tot el Club de Fútbol Sant Jaume, a Pere Ribas i, especialment al Joan, la Teresa i família, ajuda imprescindible per al bon funcionament de la recollida.

  Pere Ribes, comentarista esportiu invident i els jugadors del C.F. Sant Jaume valoren molt positivament l’experiència d’ajudar a la crida perquè la gent anés a donar sang.

  És molt important anar a donar sang ja que després de les festes nadalenques els quiròfans i centres hospitalaris tornen a estar a ple rendiment i molts pacients necessiten transfusions de sang” comenta un jugador del CF Sant Jaume. “Aquest any vam fer un vídeo perquè la gent s’animés a venir. Ja tenim moltes idees de cares a l’any vinent. Volem que Sant Jaume encara sigui més solidari amb les donacions de sang”.

  200121_Donarcio-Sang1

  200121_Donarcio-Sang2

  c0c24568-127f-45c2-b7c5-8b302c450205

  f71cfa37-e3e2-455e-9512-275fbfbe1465

 • 5 de gener - Reis Mags

  Sant Jaume de Llierca va tornar a sortir al carrer, diumenge 5 de gener, per rebre Ses Majestats els Reis Mags d’Orient. Com sempre, els voluntaris de la Cavalcada de Reis del poble van fer una excel·lent feina perquè la visita de Melcior, Gaspar i Baltasar a la nostra vila fos un èxit.

  Els reis Mags es van passejar dalt de les seves carrosses pels carrers del centre del poble i, al final del recorregut, van saludar els assistents, on l’alcalde els va lliurar les claus de la vila perquè poguessin deixar els regals a tots els nens i les nenes de Llavaneres. Una nit màgica, sens dubte, per als més petits de la casa…

  L’alcalde de Sant Jaume de Llierca, Jordi Cargol, vol agrair en nom del consistori la tasca portada a terme per tots els voluntaris de la Cavalcada de Reis.

  cf593b86-69cb-475e-a813-379d34492f34

 • 3 de gener - Carter i carboner reial

  A Sant Jaume de Llierca, el passat 3 de gener va arribar el carter reial uns dies abans que SSMM els Reis d’Orient acompanyat del carboner reial.

  Per celebrar la seva arribada, es va preparar un taller de fanalets perquè tots els nens i nenes del municipi puguin tenir el seu fanalet per anar a esperar Ses Majestats d’Orient i il·luminar-los l’arribada la Nit de Reis.

  En acabat, tothom va poder menjar xocolata i melindros.

  IMG-20200103-WA0024