Fluvià i Capelleta són els noms dels nous capgrossos de Sant Jaume de Llierca escollir per votació popular

Els nous capgrossos de Sant Jaume de Llierca s’han presentat a la societat amb els noms de Fluvià i Capelleta. L’acte s’ha celebrat aquest divendres al Centre Cívic en motiu del de la festa major del poble.

L’acte ha comptat amb la presentació de replica de la Talena i nou vestuari d’en Jaume i de l’Anneta i amb la companyia de la Cabra d’Or.

Els noms han estat triats per votació popular entre tres propostes per cadascun d’ells de les 40 rebudes durant la 1a fase del procés de participació. Els capgrossos, que representen una parella d’infants i vol ser un reconeixement cap a ells.

“Aquestes noves figures serviran de reconeixement a tots els infants del poble, per tant de tenir present que tots els nens i nenes són el futur de Sant Jaume de Llierca”, explica Lourdes Barris regidora de cultura.

Durant l’acte, Maria Vila, regidora de participació ha agraït la participació tots els veïns i veïnes del poble en la votació dels noms dels capgrossos i ha animat als assistents a crear la colla de la faràndula de Sant Jaume de Llierca.

Sobre els 109 vots, la majoria van apostar pels noms de Fluvià, amb 54 (50.5%) vots, i Capelleta, amb 67 (61.6%). Els altres noms per a la capgrossa, Àngela i Estrella, van aconseguir, respectivament un 20.1% i 18.3% dels vots, mentre per al capgròs, amb Tonet i Belluguet, van rebre, respectivament,  el 32.3% i el 17.2% dels vots.

Vídeo explicatiu dels resultats de la votació popular

Clica aquí per veure l’àlbum de fotos de la presentació els dos capgrossos