Un gran nombre de persones han visitat les parades allotjades al Polígon de Poliger, en una activitat que des de l’any passat s’ha consolidat perquè es faci com a mínim dos cops l’any
Precedida per l’èxit que han tingut fins ara les dues primeres edicions, aquest diumenge ha tingut lloc la 3a edició del Mercat d’Antiguitats i Col·leccionisme, que novament s’ha allotjat al Polígon de Poliger. Organitzada per Firalia que aplega als paradistes, ha comptat amb la col·laboració de l’ajuntament de Sant Jaume de Llierca
Els organitzadors de l’esdeveniment han fet un balanç positiu del resultat d’aquesta nova edició, ja que només comptant el volum de visitants que hi ha hagut durant el matí, s’ha revalidat l’èxit de participació que han tingut les dues anteriors ocasions en què s’ha fet aquest esdeveniment.
Un altre barem per aquesta positiva valoració ha estat el bon nivell de vendes que han tingut els responsables de les parades. Ha estat precisament l’èxit assolit en les dues primeres edicions el què ha motivat a l’entitat veïnal a instaurar l’esdeveniment perquè tingui lloc dos cops l’any.
“L’objectiu és seguir promovent i consolidant la fira perquè sigui un nou atractiu del municipi” explica Xevi Reixach, regidor de promoció econòmica de Sant Jaume de Llierca.
En aquest darrer sentit, els centenars de visitants que han estat triant i remenant entre les nombroses parades que finalment han desplegat les seves andròmines ha estat prou heterogeni i variat. Així, hi havia gent gran i no tant que recordava haver utilitzat molts dels objectes comuns que hi havia aplegats ‘des de les sempiternes càmeres fotogràfiques i telèfons analògics, fins les màquines d’escriure- fins a joves que jugaven a intentar esbrinar perquè servien algunes de les andròmines.
Una fira que atrau veïns i veïnes de Sant Jaume de Llierca i visitants d’arreu
Quant a la procedència del públic, majoritàriament eren veïns i veïnes del poble i garrotxins, però també gent del Pla de l’Estany i altres comarques. I és que per guaitar i gaudir dels objectes que s’aplegaven no calia ser de cap lloc en concret per meravellar-se sovint, estranyar-se de vegades per no saber interpretar de què es tractava però, sobretot, gaudir d’aquest viatge en el temps que sempre suposa visitar una fira d’antiguitats.
Com és habitual, també hi havia col·leccionistes aficionats, especialistes i professionals d’aquest tipus d’esdeveniments que anaven a la recerca i captura d’objectes que el pas del temps ha fet esdevenir exòtics, anecdòtics o les dues coses a l’hora. També hi havia l’habitual catàleg d’objectes preuats com porcellanes, canelobres, ampolles de sifó i gasosa, molinets de cafè, planxes de ferro i articles que van associats a aquests mercats. Igualment, tampoc no han faltat mobles, roba antiga, llibres, discs de vinil, clauers, nines, cotxes i un ample ventall d’objectes per complaure els gustos més exigents quant a rareses i curiositats.
Si els visitants del mercat estaven satisfets, encara ho estan més els principals promotors. Xevi Reixach, regidor de promoció econòmica, explica: ‘La nostra idea al posar en marxa el Mercat d’Antiguitats no era d’altre que ajudar a dinamitzar el poble, sobretot per potenciar el Polígon de Poliger on s’allotja l’esdeveniment. La primera prova pilot la van fer el maig de l’any passat, repetint l’experiència cinc mesos més tard, a l’octubre.
L’excel·lent resultat obtingut en les dues ocasions no va fer sinó empènyer-los a incloure l’activitat de manera fixa en el calendari anual: ‘Estem molt contents d’haver trobat un catalitzador que ens ajudi a fer difusió del nostre poble, a l’hora que es consolida com un atractiu per als nombrosos visitants amb què compta Sant Jaume de Llierca. També ens agrada perquè hi venen molts veïns i veïnes del poble com d’altres pobles de la comarca, que ens han felicitat per la idea’, explica Reixach.