Bona acollida de la 2a Fira d’Antiguitats i Col·leccionisme de Sant Jaume de Llierca

Al Polígon Industrial de Politger s’hi va generar molt moviment aquest diumenge. Al matí, de nou a dues, va acollir la 2a Fira d’Antiguitats i col·leccionisme que va aplegar nombroses parades, amb més de 150 metres lineals  d’autèntiques peces d’art.

Com és habitual, també hi havia col·leccionistes aficionats, especialistes i professionals d’aquest tipus d’esdeveniments que anaven a la recerca i captura d’objectes que el pas del temps ha fet esdevenir exòtics, anecdòtics o les dues coses a l’hora. També hi havia l’habitual catàleg d’objectes preuats com porcellanes, canelobres, ampolles de sifó i gasosa, molinets de cafè, planxes de ferro i articles que van associats a aquests mercats. Igualment, tampoc no han faltat mobles, roba antiga, llibres, discs de vinil, clauers, nines, cotxes i un ample ventall d’objectes per complaure els gustos més exigents quant a rareses i curiositats.

Aquesta era la segona vegada que el municipi acollia un tipus de mercat com aquest i, Xevi Reixach, regidor de promoció econòmica, en feia una valoració molt positiva tot i la pluja que va fer acte de presència en tres ocasions durant el matí provocant que els expositors desparessin la parada abans de l’hora prevista.

Si els visitants del mercat estaven satisfets, encara ho estan més els principals promotors, l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca i Firalia. El regidor de promoció econòmica del poble, Xevi Reixach, explica: “La nostra idea al posar en marxa la Fira d’Antiguitats no era d’altre que ajudar a dinamitzar Sant Jaume d Llierca nivell comercial i social”. La primera prova pilot la van fer el novembre de l’any passat, repetint l’experiència sis mesos més tard, al maig.

Reixach  espera que en properes edicions es puguin afegir més parades i que la gent de Sant Jaume i rodalies continuïn responen a la convocatòria. La idea de Reixach és que aquest mercat pugui esdevenir una cita periòdica com en altres poblacions i ha avançat que ja s’està treballant en la tercera edició que se celebrarà el mes de novembre.

Clica aquí per veure l’àlbum de fotos de la 2a Fira d’Antiguitats i col·leccionisme de Sant Jaume de Llierca