Xerrada sobre els drets en la salut i el document de voluntats anticipades a Sant Jaume de Llierca

El passat divendres, 20 de setembre, a les 19 h, va tenir lloc al Centre Cívic de Sant Jaume de Llierca una important xerrada sobre els drets en la salut i el document de voluntats anticipades. La ponència va estar a càrrec de Loreto Noguer Batllori, metgessa jubilada i membre de l’Associació Dret a Morir Dignament, qui va oferir una explicació detallada sobre la importància de tenir en compte aquestes decisions personals, especialment en situacions crítiques de salut.

L’acte, organitzat conjuntament per la delegació d’Oncolliga de Sant Jaume, Mitral i el consultori mèdic del municipi, va comptar amb una bona assistència de veïns i veïnes interessats a conèixer més sobre els seus drets com a pacients i les implicacions del document de voluntats anticipades, també conegut com a “testament vital”.

Conrad Vila, membre d’Oncolliga Sant Jaume, va destacar la importància d’aquestes iniciatives: “Aquest tipus de xerrades són fonamentals per oferir informació clara i precisa sobre els drets en matèria de salut. Creiem que és essencial que tothom tingui les eines per prendre decisions informades i amb serenitat.”

Per la seva part, Lourdes Barris, regidora de Cultura de Sant Jaume de Llierca, va subratllar el compromís del municipi amb aquestes activitats informatives: “Com a Ajuntament, és important oferir espais com aquest, on els nostres veïns i veïnes puguin conèixer millor els seus drets en l’àmbit de la salut. La xerrada d’avui, centrada en el document de voluntats anticipades, ens recorda que el dret a decidir sobre el nostre final de vida és una qüestió de dignitat i respecte.”

L’acte va concloure amb un col·loqui on els assistents van poder plantejar dubtes i inquietuds, creant un espai de diàleg proper i enriquidor sobre un tema delicat però imprescindible.

Clica aquí per veure l’àlbum de fotos de la xerrada